Beton Ciré, de gave afwerking met oneindig veel toepassingen

Schilderwerken Schilders volgt cursus beton cire

Beton Ciré voor een unieke betonlook

Een fijne, huiselijke sfeer en ook nog eens gemak. Dat creëer je met Beton Ciré. De betonlook-uitstraling van Beton Ciré is niet alleen fraai, het materiaal is ook sterk, waterbestendig en geheel zonder voegen. Wij passen het voor je toe waar en hoe jij dat wilt. Van keuken, woonkamer en douche tot meubels, open haard en tuindecoratie. Daarbij kun je ook nog kiezen uit de meest bonte kleuren.

 

Gave toepassingen met Beton Ciré

Zeven van onze schilders hebben in het voorjaar van 2016 een cursus Beton Ciré gevolgd. In de Experience-ruimte van Stukbouw in Schijndel gingen zij aan de slag met deze supermooie afwerkingstechniek. Daar bleken de mogelijkheden voor het creëren van een fraaie betonlook oneindig groot. Onze schilders hebben daar gewerkt met Beton Ciré van Stoopen & Meeûs. Deze toonaangevende leverancier beschikt over twee soorten stuc in het gamma: Stuc Granito en Stuc Deco. Dit zijn allebei hoogwaardige, decoratieve minerale producten voor vloer en wand. Stuc Deco is iets grover dan Stuc Granito. Bij verwerking krijgen ze allebei de aparte uitstraling van betonlook die ontstaat door vegende bewegingen bij het opbrengen. Door het materiaal later te schuren ontstaat het eindresultaat. Dat opbrengen en schuren is een techniek die je in de vingers moet krijgen. Onze schilders kwamen vol enthousiasme terug en hebben inmiddels ook een aantal projecten in deze afwerkingstechniek uitgevoerd.

 

Herkomst en eigenschappen van Beton Ciré

Dit bijzondere stuc-materiaal komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De letterlijke vertaling van de naam is gewreven beton. Oorspronkelijk werd de stuclaag met was (cire) afgewerkt als beschermlaag. Vandaar de naam Beton Ciré. Tegenwoordig wordt in plaats van was meestal een speciale duurzame coating aangebracht. Na droging en afwerking van het materiaal ontstaat een steenachtige stuc met een betonlook-uitstraling. Zeer fraai om te zien, maar ook heel flexibel, waterdicht en sterk omdat het bestaat uit cement vermengd met een hars. Het materiaal heeft unieke eigenschappen:

  • Geschikt voor alle vloer- en wandafwerkingen
  • Een zeer natuurlijke en robuuste uitstraling
  • Het materiaal is waterdicht vanaf 1 mm dikte
  • Het bestaat uit natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen
  • Zeer goed te reinigen en te onderhouden
  • Ook geschikt voor meubels, aanrechtbladen, trappen en andere objecten
  • Het kan op elke stabiele ondergrond worden aangebracht

Meer weten over Beton Ciré en alle mogelijkheden? Neem contact met ons op.