Uw gevels schilderen, een klus voor Schilderwerken Schilders

Overzicht van de Bospatio in Goirle

Bospatio Goirle laat gevels schilderen door Schilderwerken Schilders

Op een van de mooiste plekken in Goirle ligt de Bospatio. Deze bestaat uit 36 woningen die in een carré zijn gebouwd. Aan de achterzijde grenst het complex aan het bos. De Bospatio is in 2006 en 2007 gebouwd en de buitengevels waren inmiddels toe aan een grote schilderbeurt. In de zomer van 2017 liet de belangenvereniging Bospatio Goirle alle gevels schilderen door Schilderwerken Schilders.

 

Gevels schilderen van woningen en tuinmuren

De Bospatio is een bijzonder complex woningen gebouwd aan de bosrand in de wijk Boschkens Oost in Goirle. De belangenvereniging Bospatio Goirle is speciaal opgericht voor het onderhoud van het schilderwerk aan de buitenzijde en om de bewonersbelangen te behartigen. De Bospatio bestaat uit een hof met daaromheen 36 woningen en staat ook bekend onder de naam Middeleeuwen. Dat is de naam van de straat waaraan de woningen liggen. Het hele complex staat op een terp in de Boschkens. Alle woningen en tuinmuren hebben gevels die bestaan uit wit geschilderd metselwerk. Dat is karakteristiek voor het gebouw en een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Het complex is zo ontworpen dat de toeschouwer de Bospatio ervaart als een aantal grote witte villa’s in het bos. Bekijk je het van een afstand, dan zie je als het ware één gebouw. In 2010 is de Bospatio genomineerd voor de titel BNA Beste Gebouw van het Jaar. Dat is de Nederlandse architectuurprijs voor architectenbureaus die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde bieden.

 

Bospatio-voor-en-na-reiniging-gevels

De Bospatio links voordat de gevels waren gereinigd en rechts na reiniging van de gevels.

 

Nieuw schilderwerk met hoogwaardige muurverf

De buitengevels en tuinmuren van de woningen zijn door Schilderwerken Schilders in juni en juli 2017 opnieuw geschilderd. Voordat het schilderwerk kon worden uitgevoerd hebben we de gevels eerst grondig schoongemaakt met hogedrukapparatuur. De sluier van vuil en mosgroen die zich in de loop der jaren op de witte gevels had gevormd werd zo verwijderd. Daarna werden de beschadigingen aan de gevels waar nodig door ons hersteld. Vervolgens hebben we alle buitenmuren van nieuw schilderwerk voorzien. Daarvoor gebruikten we een zeer hoogwaardige muurverf voor buitentoepassing van Keim.

 

De Bospatio Goirle - gevels schilderen

De Bospatio opnieuw geschilderd.

 

Meer weten?

Meer weten over gevels schilderen? Neem contact met ons op.