Totaal onderhoud krijgt nieuwe dimensies met fotografie en printtechniek

Appartementengebouw de Argusvlinder Breda

Camera’s vervangen kwast bij totaal onderhoud voor VvE

Schilders in de weer met een camera in plaats van verf en kwast, wie verwacht dat bij de uitvoering van totaal onderhoud? Maar het kan allemaal. In opdracht van de Vereniging van Eigenaren (VvE) fotografeert Schilderwerken Schilders de gevelplaten op de bovenste etage van de Argusvlinder in Breda. De foto’s worden vervolgens gebruikt om nieuwe onderhoudsvrije beplating te bedrukken. Daarna vervangt Schilderwerken Schilders de bestaande beplating door de nieuwe onderhoudsvrije. Daar hebben ze dus nooit meer onderhoud aan. Wat is hier aan de hand?

 

Bovenetage Argusvlinder Breda totaal onderhoud gevelbeplating

Bovenetage appartementengebouw de Argusvlinder met karakteristieke gevelbeplating

 

Totaal onderhoud, maar in een andere jas

Sinds jaar en dag is de bovenste etage van het appartementengebouw Argusvlinder een probleemkind. Deze etage is uiterlijk als een houtopbouw uitgevoerd en beplaat met gevelbetimmering. Deze betimmering is enorm onderhoudsgevoelig en daar is in het verleden weleens op bezuinigd. Daardoor is na verloop van tijd onherstelbare schade aan de beplating ontstaan. De beplating vervangen door hetzelfde plaatmateriaal is niet mogelijk omdat deze platen niet meer geleverd worden. Maar ook andere gevelplaten zijn niet zomaar een optie. Dat zou het fraaie ontwerp dat de architect destijds maakte veel geweld aandoen. De oplossing kwam van Plastica uit Waalwijk. Zij leveren beplating die je geheel naar wens kunt laten bedrukken en die ook nog eens buiten toepasbaar is. Eureka, oplossing gevonden!

Wij zijn nu druk in de weer met het maken van foto’s. Totaal onderhoud met de camera in plaats van de kwast! Zodra de klus geklaard is, gaat het beeldmateriaal naar Plastica. Zij bedrukken de onderhoudsvrije beplating die er dan net zo komt uit te zien als de huidige. Na levering slopen wij de oude beplating en brengen de nieuwe aan. De gevels van de bovenetage zijn dan weer in topconditie en het beeld dat de architect ooit voor ogen had, blijft totaal ongewijzigd.

 

Totaal onderhoud door Schilderwerken Schilders bij Argusvlinder Breda

Appartementengebouw Argusvlinder Breda

 

Schilderwerken Schilders werkt voor groot aantal VvE’s

Wij doen het totaal onderhoud voor een groot aantal Verenigingen van Eigenaren in Tilburg en omgeving. Vaak is dit op basis van een onderhoudsprognose over meerdere jaren. Wij maken dan voor een periode van een aantal jaar een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). In dat plan geven wij de VvE inzicht in de onderhoudsbehoefte van een deel of van alle onderhoudsgevoelige onderdelen van het gebouw. Daarin zit vrijwel altijd het schilderwerk voor de komende jaren. Daarnaast kan in theorie al het onderhoud aan de vaste delen van het gebouw in het MJOP worden opgenomen en door ons worden uitgevoerd. Dat gaat van de groenvoorziening bij een gebouw tot en met het dak. Zo werken wij inmiddels al 15 jaar voor de Vereniging van Eigenaren van de Argusvlinder.

 

Meer weten?

Schilderwerken Schilders is een Planbuilding vakbedrijf. Wij bieden maatwerk en kunnen VvE’s volledig ontzorgen. Al onze werkzaamheden voeren wij uit volgens de kwaliteitsnormen en garanties van OnderhoudNL. Meer weten, neem contact op met Schilderwerken Schilders.