Schilderwerken Schilders realiseert nieuwe look voor Meubelfabriek Oisterwijk

Meubelfabriek Oisterwijk

Metamorfose Meubelfabriek Oisterwijk door Schildersbedrijf uit Tilburg

Gemak dient de mens. Zo ook als het om onderhoud van gebouwen gaat. Steeds vaker krijgen wij als allround schildersbedrijf uit Tilburg de vraag of totale ontzorging bij het onderhoud van een gebouw mogelijk is. Opdrachtgevers willen het liefst één aanspreekpunt voor verschillende onderhoudsdisciplines. Schilderwerken Schilders legt zich daarom steeds meer toe op het concept van totaalontzorging. Ook de huidige eigenaren van de voormalige Meubelfabriek Oisterwijk klopten met deze vraag bij ons schildersbedrijf uit Tilburg aan.

 

Ons schildersbedrijf uit Tilburg pakt de complete buitenschil aan

Meubelfabriek Oisterwijk werd in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw een begrip. Maar in 2011 viel het doek. De ooit florerende meubelfabriek sloot haar deuren en het markante gebouw raakte in verval. Anno 2016 ziet de toekomst er weer zonnig uit dankzij de komst van een nieuwe huurder. Die blaast weer nieuw leven in het gebouw, te beginnen met een complete renovatie. Ons schildersbedrijf uit Tilburg gaat bij deze klus de gehele buitenschil van het pand aanpakken.

 

Meubelfabriek Oisterwijk voor de renovatie

Meubelfabriek Oisterwijk voor de renovatie

 

Schilderwerken Schilders neemt het totale onderhoud aan de buitenkant voor zijn rekening. We gaan het het dak en de gevels reinigen, de goten vervangen, isolerende beglazing plaatsen en al het houtrot repareren. Als kers op de taart wordt het gehele pand door ons schildersbedrijf uit Tilburg geschilderd. Ook de nu onbehandelde bakstenen krijgen een kleur. De dakpannen worden, om onderhoud in de toekomst uit te sparen, behandeld met een waterafstotende nanolaag. Voor dit hele project hebben wij een aantal kleuradviezen gemaakt. Inmiddels is een visualisatie van de door de opdrachtgever uitgekozen kleurstelling gepubliceerd in het Brabants Dagblad. Daarop is te zien hoe de gevel een nieuwe kleur krijgt en de hoofdingang aan de Heusdensebaan in ere wordt hersteld. We starten met de uitvoerende werkzaamheden in juli 2016.

 

Nieuwe look Meubelfabriek Oisterwijk door Schildersbedrijf uit Tilburg

Nieuwe look Meubelfabriek Oisterwijk (bron: Brabants Dagblad)

 

Nieuwe huurders en een nieuwe bestemming

Voor 1 december 2016 moeten onze werkzaamheden afgerond zijn. Vanaf die datum openen in de voormalige Meubelfabriek Oisterwijk drie nieuwe meubelformules hun deuren. Meubilex, Room 108 en Pure Wood zijn dan de nieuwe namen in dit markante pand. Zelf noemen de toekomstige gebruikers het een woonboulevard nieuwe stijl. Ze zijn nu al hard aan de slag om het pand ook van binnen helemaal op te knappen. In het midden van de zaak verrijst straks een compleet huis, waar bezoekers onder het genot van een goede kop Brabantse koffie wooninspiratie kunnen opdoen.

 

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van totaalonderhoud van uw gebouw? Neem contact met ons op.