Een rijke schakering aan kleuren draagt bij aan een helende omgeving

Kleurrijk schilderwerk creëert huiskamergevoel in Beatrixziekenhuis

Een paar seconden, meer zijn er niet nodig om je wel of niet dat thuisgevoel te geven. In het Beatrixziekenhuis in Gorinchem weten ze daar alles van. Hun filosofie: ruimte en sfeer zijn een wezenlijk onderdeel van je genezing. In een omgeving die prettig aanvoelt, genees je makkelijker en sneller. Hoe pak je dat aan? Met kleurrijk schilderwerk! Stap over de drempel van het Beatrixziekenhuis en ervaar het zelf. Een bont pallet van kleuren en een sfeervolle verlichting geven je direct een aangenaam gevoel. Echt anders dan in het gemiddelde ziekenhuis. Schilderwerken Schilders uit Tilburg heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd.

Kleurrijk schilderwerk is de nieuwe norm

Ton Schilders: “Van 2012 tot 2015 hebben wij het interieur van het Beatrixziekenhuis grondig aangepakt. Met kleurrijk schilderwerk en apart behang aan de wanden creëerden we een omgeving die je in een doorsnee ziekenhuis niet verwacht. Daardoor krijg je hier meteen een huiskamergevoel. Het Beatrixziekenhuis slaat hiermee een heel andere weg in dan veel andere ziekenhuizen. Want daar is wit en clean vaak de norm. Maar juist door kleurrijk schilderwerk toe te passen, kun je een vriendelijke omgeving creëren die veilig en vertrouwd aanvoelt. Zo’n omgeving draagt positief bij aan de genezing van zieke mensen. Zo maak je het gebouw onderdeel van het genezingsproces. Die aandacht voor de omgeving van de patiënt past in een trend in de gezondheidszorg.”

Kleurrijk schilderwerk draagt bij aan de genezing van zieke mensen

Kleurrijk schilderwerk draagt bij aan de genezing van zieke mensen

De mens centraal in de zorgverlening

Terecht kreeg het Beatrixziekenhuis in november daarom het predicaat “beste ziekenhuis van Nederland”. Een jaar lang mag het ziekenhuis zich de nummer 1 noemen van de AD Ziekenhuis Top 100, een landelijke ranglijst waarin ziekenhuizen op 38 punten beoordeeld worden. Het ziekenhuis scoorde hoog op alle belangrijke aspecten van de zorgverlening. Wat het ziekenhuis daarnaast bijzonder maakt is de wijze waarop mensgerichte zorg hier vorm krijgt. Geheel volgens de principes van Planetree stelt het ziekenhuis de mens centraal. Een helende omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Het kleurrijk schilderwerk in het Beatrixziekenhuis laat zien hoe zoiets ook daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.

Meer weten?

Schilderwerken Schilders is een allround schildersbedrijf. Wij bieden maatwerk en kunnen onze opdrachtgevers volledig ontzorgen. Meer weten, neem contact op met Schilderwerken Schilders.