Met een PSO-erkenning onderscheiden wij ons van andere bedrijven

PSO Keurmerk logo

Schilderwerken Schilders, sociaal ondernemer met PSO-keurmerk

Schilderwerken Schilders is sinds februari 2017 PSO-gecertificeerd. PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen. De PSO is een landelijk meetinstrument dat objectief laat zien in welke mate een bedrijf een sociaal ondernemer is. Aan de PSO is ook een keurmerk verbonden. De PSO is in samenwerking met TNO, PSO-Nederland en de markt ontwikkeld.

 

Wat doet een sociaal ondernemer?

Een sociaal ondernemer is een bedrijf als elk ander bedrijf. De sociaal ondernemer maakt het verschil door ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Niet voor even, maar op een duurzame en kwalitatieve manier. Zo draagt een sociaal ondernemer actief bij aan het oplossen van een maatschappelijk probleem.

 

Schilderwerken Schilders en sociaal ondernemen

Bij Schilderwerken Schilders zit sociaal ondernemen in de genen van het bedrijf. Al meer dan 20 jaar hebben wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Wij zien het als onze plicht om aan mensen die buiten de maatschappij zijn komen te staan, kansen te bieden. Bij ons krijgen ze alle faciliteiten om zich zoveel mogelijk te ontplooien binnen het bedrijf. Zo kan ook deze groep volwaardig aan de maatschappij deelnemen. Het PSO-keurmerk is niet alleen een erkenning voor onze inspanningen als sociaal ondernemer. Met het keurmerk onderscheiden we ons ook van andere bedrijven. Het is nu voor iedereen zichtbaar dat wij een actieve bijdrage leveren aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

 

In het nieuws

Regelmatig halen wij het nieuws met onze inspanningen als sociaal ondernemer. Bijvoorbeeld met Perry die een opleiding tot schilder had gevolgd, maar door een auditieve beperking moeilijk werk kon vinden. Lees hier zijn verhaal.