SPANdesign installeert 2000 m2 spanplafond bij Landal Beach Resort Ooghduyne

Akoestisch spanplafond door SPANdesign in zwembad Ooghduyne

SPANdesign realiseert akoestisch spanplafond in zwemparadijs

Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp aan Zee heeft een gloednieuw centrumgebouw met een prachtig overdekt zwembad. In december 2015 brandde het oude gebouw tot de grond toe af. Dat er nu in zo’n korte tijd een nieuw gebouw staat, is een waar huzarenstukje. Voor het ontwerp tekende Leeuwenkamp Architecten uit Haarlem. Voor de realisatie werd een reeks gerenommeerde bedrijven ingeschakeld. Daaronder ook SPANdesign uit Tilburg. SPANdesign is een dochterbedrijf van Schilderwerken Schilders.

 

Voorbereiding voor plaatsen spanplafond door SPANdesign

Voorbereiding voor het plaatsen van het spanplafond

 

Door SPANdesign geplaatst spanplafond gaat nagalm tegen

In het subtropisch zwembad Ooghduyne in Julianadorp spat de waterpret je om de oren. Een glijbaan die maar liefst 61 meter lang is en een spectaculaire stroomversnelling staan garant voor ongekend plezier. Boven het zwembad is een bijzonder plafond geconstrueerd. Daar heeft Leeuwenkamp Architecten, onder de staalconstructie van het dak, een 3D-spanplafond bedacht dat door SPANdesign is geplaatst.

De constructie is zo gemaakt dat de nagalmtijd tot een minimum is gereduceerd. Daarvoor heeft SPANdesign in het plafond akoestische hulpmiddelen toegepast. Het resultaat is dat in het zwembad volop gejoeld en gespetterd kan worden zonder dat daardoor hinderlijke geluidsoverlast ontstaat. Het plafond wordt verlicht met zogenaamde RGB-verlichting waardoor het op een unieke manier tot leven komt. RGB staat voor Rood Groen Blauw. Met dit soort verlichting kan elke kleur licht gemaakt worden.

 

Spanplafond door SPANdesign met goede akoestische eigenschappen

Een fraai resultaat met goede akoestische eigenschappen

 

SPANdesign al 20 jaar specialist in spanplafonds

SPANdesign is sinds 1996 gespecialiseerd in het installeren van spanplafonds. Het is een van de oudste en meest ervaren spanplafond-installatiebedrijven van Nederland. Door de jarenlange ervaring is SPANdesign inmiddels in staat om de meest uiteenlopende creaties van architecten te verwezenlijken.

De eigenschappen van een spanplafond zijn met name voor zwembaden erg functioneel. Zo’n plafond is gemaakt van kunststof materiaal. Dat materiaal is uitstekend toepasbaar in een vochtige omgeving. Bovendien heeft het van zichzelf al goede akoestische eigenschappen waardoor galmen in een grote ruimte gereduceerd wordt. Met name in zwembaden is dat een probleem omdat een zwembad vooral is opgebouwd uit harde bouwmaterialen. Bovendien leent een spanplafond zich ook uitstekend om er extra oplossingen in te verwerken. Bijvoorbeeld aanvullende oplossingen voor een goede akoestiek en voor de verlichting. Zo draagt een spanplafond bij aan een fraaie, aangename en rustgevende ruimte.

 

Meer weten?

Meer weten over spanplafonds? Neem contact op met SPANdesign.